Over Toast Literair met Lara Taveirne

21 jan
Zandhoven - voormalig gemeentehuis Pulderbos

Toast Literair met Lara Taveirne

Een nieuw jaar, een nieuw feestelijk ontbijt! Met schrijfster Lara Taveirne.

zondag 21 januari 2024 om 09:00 uur

Lara Taveirne (1983) studeerde af in de Germaanse Talen met een thesis over liefdesverdriet. Jarenlang werkte ze als theaterregisseur. Pas in 2014 durfde ze voor haar grote liefde te kiezen: literatuur.

Haar debuut "De kinderen van Calais" (2014, Manteau) leverde haar de debuutprijs op. Er volgden nog drie andere romans.

Over Kerkhofblommenstraat schreef Tom Lanoye: 'De nieuwe literaire golf in Vlaanderen is vrouwelijk, van Lize Spit tot Griet Op de Beeck, maar Lara Taveirne zou weleens kunnen uitgroeien tot de grootste verteller onder hen. Ze schrijft poëtisch en toch meeslepend, met een oor voor volkse dialogen.'

Dertien jaar lang woonde Lara samen met haar man en kinderen in een vervallen sluiswachtershuisje op het platteland. Zonder luxe, dicht bij de natuur. Toen ze in de eerste lockdown te horen kregen dat ze dit huis moesten verlaten, besloot Lara om haar herinneringen aan dit bijzondere huis neer te schrijven. Dat resulteerde in haar laatste roman,  Pluto, aan het einde van de weg rechtdoor. Het boek werd goed onthaald in de pers en liet haar lezers sprakeloos achter. Het kreeg een plaats op de longlist van de Vlaamse literatuurprijs de Boon. 

Lara is docent aan het Koninklijk conservatorium in Antwerpen, waar ze het vak 'schrijven' geeft aan de opleiding Woordkunst. Ook is ze docent spel- en verteltheater aan het DKO in Brugge. 

240424-LiteratuurVlaanderen

240121-Ontbijt

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 21,00
Groepen > 10 personen € 21,00
Standaard € 25,00

Inschrijven vóór 17 januari via: vco65.df@gmail.com

Korting met VrijeTijdspas Zandhoven: 50%