Van zodra het schrift uitgevonden was, hebben koks en gastronomen uit het verleden hun lekkerste recepten genoteerd. Annelies Van Wittenberghe vertelt er deze avond alles over.
Van zodra het schrift uitgevonden was, hebben koks en gastronomen uit het verleden hun lekkerste recepten genoteerd. Er zijn receptencollecties bewaard op spijkerschrifttabletjes, Romeinse kookboeken beschrijven recepten voor flamingo en murene en middeleeuwse kookboeken leren ons wat de koning van Engeland graag at. Maar die recepten zijn vaak moeilijk te vinden, niet vertaald of moeilijk te interpreteren. Annelies Van Wittenberghe vertelt er deze avond alles over.
Annelies Van Wittenberghe is een historica met een culinaire passie en auteur van ‘Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten’.
In deze lezing haalt zij de lekkerste en meest opmerkelijke historische gerechten van onder het stof. Ze kadert de gerechten in hun bredere economische en culturele context en bekijkt culinaire tradities ook vanuit antropologisch en archeologisch perspectief.
Je maakt kennis met de radicaal vernieuwde keuken van de zestiende en zeventiende eeuw, subtiel op smaak gebracht met groene kruiden.
En je komt te weten hoe de moderne culinaire tradities in Europa al vorm kregen vanaf de achttiende eeuw.
Annelies verrijkt haar verhaal bovendien met inspirerende kooktips en haalbare historische recepten, en linkt het bredere culinair-historische verhaal ook aan het smakelijke erfgoed van de streek!