Over “Schertsend leven, schetsend leven”

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

24 feb
Lier - voormalige Jezuïetenkerk

“Schertsend leven, schetsend leven”

Concert "L'Histoire du soldat" van Igor Stravinsky, kamerorkest Antwerpen Camerata o.l.v. Dimitris Spouros. In samenwerking met Beeldacademie Lier/Zandhoven

zaterdag 24 februari 2024 om 20:00 uur

240222-l'histoire

Sarcastisch kijken naar het leven en de dood is wat tijdgenoten Igor Stravinsky en James Ensor verbindt.

In zijn “L'histoire du soldat” voert de componist Stravinsky een verleidende duivel op, in zijn schilderijen toont Ensor de mens met macabere maskers.

Vinden wij, hedendaagse mensen, in deze theatraliteit iets van onze levensvragen?

Beluister Stravinsky, leer kijken naar Ensor.

Antwerpen Camerata is een levendig, energiek en eigentijds kamerorkest. Met muzikanten vanuit verschillende hoeken van de wereld, belichaamt het orkest haar visie om grenzeloos muziek te maken. Het orkest vindt een perfecte balans tussen de muzikale rijkdom uit het verleden en het frisse, inspirerende nieuwe uit het heden.

Er is ruimte voor repertoire van grootmeesters maar zeker ook interactie met levende (jonge) hedendaagse componisten.

Antwerpen Camerata werd opgericht in 2015 in Antwerpen en staat sinds het begin onder leiding van Dimitris Spouras, artistiek directeur en chef-dirigent.

In zijn korte bestaansperiode was Antwerpen Camerata reeds te horen tijdens diverse jaarprojecten in België' en Nederland en waren zij te gast tijdens festivals zoals het Klarafestival 2015 in De Singel.     

Daarnaast ontvingen zij tijdens hun concerten gerenommeerde musici en artiesten zoals Eliane Rodrigues, Peter Van de Velde, Hendrickje van Kerckhove, Nadja Nevolovitsch, Wilfried Van den Brande, etc.

De laatste jaren werkt Antwerpen Camerata ook samen met de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen, waar zij optraden met het Antwerps Kathedraalkoor en het Vlaams Radio Koor.

logo-lier(2)

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 22,00
Deelnemers expo € 12,00
Standaard € 22,00

Inschrijven via: vco65.df@gmail.com

Korting met VrijeTijdspas Zandhoven: 50%

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenBeeldende kunstMuziekActiviteitConcertEnsorCultuurregio RivierenlandCultuurregio Antwerpen